Alegerea solutiei pentru gradina

Pavajul și materialele folosite pentru pavări

  • Facebook
  • Email
  • Print

În momentul în care dorești să te apuci de amenajarea spațiilor exterioare și dorești să pavezi curtea, trebuie să iei în considerare câteva lucruri.

1. Modelul potrivit pentru aspectul spațiului exterior și tipul de trafic care se va desfășura pe suprafețele pavate.

Luând în considerare cele de mai sus poți să alegi dintre pavajul natural, cu pavele din piatră, sau pavajul din beton, cu un colorit diversificat în diferite forme și mărimi.

2. Te asiguri că suprafața pe care vrei să o pavezi este dreaptă, trasată corespunzător și are o ușoară înclinare pentru scurgerea apei.

Pentru ca lucrarea să fie conform așteptărilor tale, terenul pe care se va monta pavajul trebuie pregătit în prealabil prin înlăturarea diferitelor obstacole și denivelări, astfel încât suprafața ce va trebui pavată să fie cât mai curată. După ce procesul de decopertare și nivelare este finalizat, conform trasării prealabile se va trece la pasul următor de pregătire.

3. Întreaga suprafată a terenului va fi săpată astfel încât să se obțină adâncimea necesară.

În funcție de grosimea pavajului ales, dar și de tipul de trafic se poate determina cu exactitate adâncimea necesară pentru a putea monta stratul de suport, nisipul sau pietrișul după caz și pavelele alese de către tine.

Retineti!

O oferta de pret corecta si completa se poate face doar pe baza unui plan de proiect, pe care il putem realiza impreuna in urma stabilirii necesitatilor Dvs.

4. Compactarea terenului și pregătirea stratului de suport

Pentru a crea o bază solidă, terenul pregătit anterior va fi compactat cu o placă vibrantă sau cu un cilindru compactor, după care se va completa cu pietriș sau piatră concasată în funcție de trafic. Noul strat va fi din nou compactat pentru a elimina cu cât mai mult posibil golurile. Se completează cu stratul final și se nivelează.

5. Montarea pavelelor pentru crearea modelului ales

Pavelele vor fi așezate manual sau mecanizat, respectând modelul ales. Acestea se vor fixa pe poziție iar rosturile dintre ele vor fi umplute cu nisip. Suprafața obținută va fi din nou compactată pentru a se asigura umplerea completă a rosturilor, ce va preveni mișcarea lor ulterioră.

6. Retușurile finale și predarea lucrării

Suprafața pavată va fi curățată de resturile de nisip după ce a fost în prealabil umezită, lucru care a fixat mai bine nisipul între pavele.

 

Despre pavaj, materiale si costuri ne povestesc mai multe partenerii noștri de la daibau.ro. Poți să citeși întregul articol aici


Cereti o oferta

Contacteaza-ne

Vreti sa aflati detalii despre produsele si serviciile Pradyl? Ne puteti da un telefon sau trimite un e-mail.

Servicii curățare pavaje

Suntem pregatiti sa redam stralucirea si splendoarea initiala a pavajelor tale!

Servicii profesionale de curatare, dezinfectare si intretinere pavaje, pavele, beton amprentat atat pentru curti rezidentiale cat si pentru amenajari industriale sau comerciale.